Pages

Thursday, July 12, 2012

CARA - CARA MENGGAYAKAN SHAWL



Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Seperti yang telah kami janjikan, kami akan memberi sedikit perkongsian ilmu / cara2 memakai selendang Half Moon Sakura yang memang cun habes!!. Actually, belajar daripada Youtube dan refer kat gambar jer. Teknik dan cara ini kami ambil daripada Butik Radiusite dan sememangnya, terkenal. So, kirenya kami just re-do again je untuk yang still tak berapa clear dengan tutorialnya.

Terkurang / terlebih, harap maaf. Just to share, sebenarnya cara bagaimana ianya digayakan adalah bergantung pada kreativiti masing2. Pada yang berani, mungkin boleh explore lagi. So, sudi2 mencuba. Thanks to all yang sentiasa menyokong kami. 

1. Wajib mengenakan inner (cox material chiffon memang jarang ya). Disini kami menggunakan Inner Turtle Neck yang senang nak adjust selendang nanti especially bila nak pinkan di belakang.

2. Letakkan selendang (sama bahagian / sama tengahnya). 

3. Pinkan kebelakang. Untuk mendapatkan bentuk muka bulat (bagi mereka berwajah panjang), seeloknya dipinkan dengan kain rapat ke kening (seperti gambar) dan ditengah dahi. Begitu pula sebaliknya.

4. Tarik hujung shawl 

5. Hujung shawl dibawa keluar kehadapan.

6. Lilitkan hujung selendang yang ditarik tadi melepasi ke sebelahnya

7. Pinkan dibahu hujung selendang

8. Begitu juga hujung selendang yang disebelahnya.

9. Bezanya, pinkan hujung selendang di tepi tulang pipi (Inner dan selendang) dan kemaskan kedudukan shawl (terutama yang terlihat inner, boleh pinkan agar kemas)

10. Siap!! Sekali lagi, semuanya bergantung kepada kreativiti masing2. Harap berpuas hati dengan penerangan yang simple mimple ini. 

Thursday, May 3, 2012

CONTOH PENGGAYAAN BUSANA KIDS WEAR

Assalamualaikum wbt;
Sedikit saja perkongsian info hari ini. 
Just nak tunjukkan my kiddy pakai busana muslimah yang cute miut tu.

Tak sabar2 mereka nak pakai. Jadi, jadikan cerita 
jadi bidan terjun untuk model tak resmi nilah.

Apapun, bukan mengexploitasi, cuma nak berkongsi. Mana tahu, ada yang berkenan. 
Sekadar menceriakan wall kami jer ye...

untuk pelbagai
 pilihan, rekaan dan warna, boleh klik  

Tali pengikat dibelakang baju

Butang comel menghiasi depan baju

BUSANAH MUSLIMAH (KIDS WEAR - INCLUDING JILBAB)

Assalamualaikum wbt;
Special sket entry kali ni. Lain dari lain, koleksi tudung lagi? Bukaaaan...
Kami nak ketengahkan busana muslimah yang cute miut ni buat julung2 kalinya.
Banyak pilihan dan paling best, semua dilengkapi jilbab (tudung) yang semestinya bertambah comellah simanja anda pabila menggayakannya. 

Untuk tempahan dan belian, sila ke FB kami atau just klik url di bawah untuk banyaak lagi pilihan gambar dan contoh baju. Teruja sangat sampai saya pun grab utk my kids. Boleh juga ready nak raya ni kan?!...heheheheh

Harga: RM 75.00 sahaja (FREE POS ya)
(1 set baju, skirt n jilbab)

Contoh

sampleA

sampleB

sampleC

sampleD

sampleE


KLIK SINI untuk BANYAAAAKK lagi pilihan ok...


Tuesday, March 6, 2012

SYRIA WAHEEDA - SOLD OUT

Salam ceria yang mengunjungi kami.
Seperti dijanjikan, kami menampilkan koleksi Syria (awning dan body yang dijahit 
bersama). Diberi nama Waheeda yang bermaksud cantik, menawan secantik
tudung ini yang memang simple, tapi ada daya penariknya tersendiri.

Gabungan warna yang senada dan warna2 selamat digunakan.  
Jahitan lining tebaldengan di tepi
tudung yang dijahit double layered pasti mencuri tumpuan! Seperti biasa, awning mudah dibentuk,
dijahit hingga ke pipi. Nampak simple jer, tapi percayalah...real tengok memang tertawan dengan koleksi ini.
Jom cuba satu!!

Harga: RM 39.00 (Tak termasuk pos)
FREE POS utk pembelian 2 keatas!! Best Deal...

Size: M


**Sebelum itu, 2 pic's dibawah ini (Bertanda *) awningnya keras, so boleh pilih nak 
yang awning ada pengeras / tidak ok...tq darlss ^v^


KOD: SWA01* (Awning  Berpengeras)
Color: Dark Brown / Light Brown
Status: SOLD OUT


 KOD: SWA02* (Awning Berpengeras)
Color: Black / Grey
Status: SOLD OUT




  KOD: SWE01, sweet !!!
Color: Purple / Light Purple
Status: SOLD OUT


 KOD: SWE02, memang sesuai kombinasi warna
Color: Black / Turqouise
Status: SOLD OUT - (Rujuk entry PRICE CUT FIESTA untuk harga lebih murah)




 KOD: SWE03, suke sgt ini
Color: Pink / Turqouise
Status: SOLD OUT




 KOD: SWE04
Color: Brown / Light Brown
Status: SOLD OUT




  KOD: SWE05
Color: Light Brown / Brown
Status: SOLD OUT




 KOD: SWE06, warna selamat mesti ada!
Color: Black / Grey
Status: SOLD OUT





KOD: SWE07, cute warna ni
Color: Black / Pink
Status: SOLD OUT